Maatjesseizoen: Hollandse Nieuwe maatjes zijn er!

Ahoy, maatjesliefhebbers! Het nieuwe maatjesseizoen is volop aan de gang sinds 18 juni 2024 en wij bij Atelier N°11 zijn helemaal klaar om jullie te verwennen met deze heerlijke Hollandse Nieuwe maatjes. Of je ze nu uit de hand eet, met of zonder uitjes, of in een creatieve bereiding – ze smaken altijd fantastisch. Haring is niet alleen een genot voor de smaakpapillen, maar ook een gezonde keuze dankzij het hoge vetgehalte en de overvloed aan omega 3.

Waarom zijn onze maatjes zo bijzonder?

Volgens de haringvissers is de periode tussen mei en juni ideaal om haringmaatjes aan wal te halen. In deze tijd heeft de vis het perfecte vetgehalte van minstens 16%, wat zorgt voor die rijke, romige smaak die we zo waarderen. Daarom is het maatjesseizoen dit jaar gestart op dinsdag 18 juni en loopt het nog tot september.

Onweerstaanbare Aanbieding

Heb je al zin gekregen in deze traditionele lekkernij? Goed nieuws, want bij Atelier N°11 staan onze maatjes nu in promo! Een maatje heb je al voor slechts €2,25/stuk. Koop je er drie of meer, dan betaal je slechts €1,99/stuk. Een heerlijke deal voor een heerlijke vis!

Wat zijn maatjes?

Maatjes zijn ‘maagdenharingen’ die rijk zijn aan vet en als rauwe, gepekelde snack worden gegeten. Het vangstseizoen is cruciaal: in de wintermaanden vermagert de vis, maar in het voorjaar groeit het vetgehalte weer aan. Dit komt doordat het water warmer wordt en hun voedsel, plankton, weer volop beschikbaar is. In mei bereikt de haring een vetpercentage van ongeveer 16%, en dan begint ook de jaarlijkse vangst van maatjesharing. Hoewel wij vooral de Hollandse maatjes kennen, zijn er ook veel haringvissers actief in het zeegebied tussen Noorwegen, Denemarken en Schotland.

Gezond, lekker en boordevol Omega 3

Niet alleen de Nederlanders, maar ook wij Belgen zijn dol op Hollandse Nieuwe. Logisch, want ze zijn elk jaar weer overheerlijk en boordevol gezondheidsvoordelen. Haring valt onder de categorie ‘gezonde vette vis’, net zoals zalm, forel en heilbot. Maatjesharing is rijk aan vitamines zoals A, B12 en D, en bevat een flinke dosis omega 3-vetzuren. Deze vetzuren beschermen je tegen hart- en vaatziekten en ondersteunen het functioneren van je hersenen. Eet je twee haringen per week? Dan krijg je voldoende omega 3 binnen.

Proef de Hollandse Nieuwe bij Atelier N°11!

Ben je ook al aan het watertanden? Spring binnen in onze winkel en haal vandaag nog onze heerlijke maatjes in huis. Kan je niet langer wachten? Geen probleem, want je kan de maatjesharing ook bij ons ter plaatse komen proeven. We verwelkomen je graag met een glimlach en een heerlijk maatje in de hand.

Tot snel bij Atelier N°11, waar we smaakvolle geluksmomenten serveren, elke dag opnieuw!