WILDSEIZOEN: De unieke wildpatés van Atelier n°11

Wild is altijd een mooi product: de dieren hebben vrij geleefd in de natuur en hebben hun eten bij elkaar gescharreld. Geniet dus tijdens het wildseizoen van dit vlees boordevol smaak! Onze chefs van Atelier N°11 bereiden unieke wildpatés volgens artisanale recepten om tot een feestelijk assortiment te komen van topkwaliteit. 

Ontdek hieronder het volledig aanbod aan wildpatés en alle mogelijke wijn- en receptcombinaties voor extra inspiratie tijdens het najaar.

Klaar voor een gezellig najaar? Met het wildpaté van Atelier N°11 kan het niet mislukken. Of je je etentje nu hoogstaand of klassiek wilt houden, wildpaté past bij elke gelegenheid. Atelier N°11 staat paraat om de gastronomische smaakpapillen van jou en jouw gasten te bekoren. Haal ons wildpaté af in de winkel en combineer een heel najaar naar hartelust. Smakelijk!

Het assortiment à la Atelier N°11

Doorheen het jaar kan je steeds genieten van appeltjespaté, paté du chef, peperpaté, crèmepaté en seizoensgebonden patés zoals speciale streekbierpaté of andere seizoensgerelateerde recepten. Ben je op zoek naar iets specialers met een tikkeltje extra? Tijdens het wildseizoen stellen onze chefs een verrassend assortiment wildpatés samen voor jou: fazantenpaté, paté van wilde eend, hazenpaté, everzwijnpaté, reepaté, wangetjes & ginpaté, limoncellopaté. Daarnaast biedt Atelier N°11 ook rillettes van gans en wildmousses zoals kwartelmousse en eendenmousse met muscadet. Ben je ook benieuwd? Ontdek al onze bereidingen in onze winkel in Berchem!

Als aperitief of als voorgerecht

Geniet van deze exclusieve wildpatés tijdens het najaar als borrelhapje of als voorgerecht. Dankzij de oneindige combinaties heb je een origineel aperitiefje of een lekker voorgerechtje op een kwartier en geniet je ten volle van de échte smaak van het wildvlees. Combineer plakjes  wildpaté naar hartelust met getoast brood zoals notenbrood, rozijnenbrood of gewoon bruin brood. Ontdek daarnaast het assortiment huisgemaakte confituren, marmelades of confijten van Atelier N°11 die perfect passen bij wildpatés. Onze huisbereide confituren veranderen doorheen het jaar en ook het assortiment konfijten is zeer uitgebreid:  rode ui, witte ui, witte ui met sinaas, vijgen & veenbessen. De meest gewaagde combinaties zijn altijd de beste, dus probeer naar hartelust verschillende mogelijkheden uit! Werk af met verse kruiden, grof zeezout, versgemalen zwarte peper, gedroogde abrikozen of vijgen. Je kan het zo zot niet bedenken: de recepten op het wereldwijde web zijn eindeloos!

Welke wijn past nu bij wildpaté?

Welke wijn serveer je nu juist bij wildpaté? We laten onze sommelier Aaron Servaes aan het woord: 

 

“ De hoofdregel: bepaal de keuze van je wijn op basis van de smaakgehalte van je gerecht. Hoe sterker je gerecht is, hoe krachtiger de wijn mag zijn. Wildpaté heeft veel smaak, waardoor je best kiest voor een sterke wijn. Let wel op dat de sterkte van de wijn de smaak van het wildpaté niet overheerst. ” 

 

Bij wildpaté past het best een krachtige rode wijn zoals onze Escale Cabernet Shiraz Grande Cuvee of onze Cantina Sava Primitivo. Ook een rosé zoals Racine Gamay Rose of witte wijn zoals Les Hautes Marches Chardonnay Malo sec kan je perfect combineren met wildpaté!

Escale Cabernet Shiraz Grande Cuvee 2020

Een dieprode wijn met in de neus bramen en bosbessen. In de mond veel zwart fruit en mooie peper toetsen, middellange afdronk.

 

Cantina Sava Primitivo 2020 – Poggio Pasano

Intense robijnrode kleur met paarse reflecties. Krachtige en fruitige neus met vooral rood fruit. Volle body met zachte tannines en een harmonieuze afdronk.

 

Racine Rosé Gamay 2020 VDP

Licht rose kleur. Fruitige neus van frambozen en geplette aardbeien. In de mond rond en zacht, mooi evenwicht.

 

Hautes Marches Chardonnay Malo sec 2020

Mooie strogele wijn. Volle ronde aroma’s van wit steenfruit met een mooie botertoets. Krachtige smaak met fijne vettigheid. Aangename zuren in de afdronk die zich mooi rond de tong wikkelen.